недеља, 26 мар 2023
You are here:
FacebookTwitterGoogle Bookmarks
10.12.2019. ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 11 децембар 2019 10:14

НАЧЕЛНИК РАШКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ПРИСУСТВОВАО САСТАНКУ У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Михајловићева: "Моравски коридор да буде пример како се реализују велики пројекти у Србији".

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је Моравски коридор пројекат инвестиција у будућност Србије и да треба да буде пример како може да се успешно реализује један велики инфраструктурни пројекат у Србији.

Михајловићева је новинарима после састанка са градоначелницима и председницима општина кроз које ће пролазити Моравски коридор, и окрузима које овај ауто-пут повезује, рекла да је данас направљен први заједнички договор у вези с овим пројектом који ће повезати више од 700.000 људи у три округа кроз које пролази.


 


“Очекујемо да за две године повежемо Крушевац са Коридором 10, Краљево са “Милошем Великим” за око три године, а да за четири године читав ауто-пут од Појата до Прељине буде завршен. Знамо колико смо имали проблема на неким претходним пројектима и зато не желимо да те грешке понављамо, него да ово буде пример како треба да се реализује један велики пројекат у Србији”, рекла је Михајловићева.

Директор пројекта Моравског коридора, Енди Милунзи из компаније “Бехтел”, рекао је да је ова компанија поносна што је изабрана да реализује овај пројекат и да очекује тимски рад и ефикасну градњу ауто-пута који је веома важан за грађане Србије.

Члан управе “Енке”, Озгер Инал, рекао је да ће извођач, конзорцијум “Бехтел-Енка”, учинити све да пројекат буде реализован у договореном буџету и року.


 


Бранислав Весић, начелник Расинског округа, рекао је да ће округ и град Крушевац бити добри домаћини и да ће пружити сву подршку извођачима радова, као и да ће градња Моравског коридора допринети већој запослености и бржем развоју привреде.

Начелник Рашког округа Небојша Симовић рекао је да ће начелници округа преузети одговорност и водити мање тимове који ће радити на реализацији пројекта.

Начелник Моравичког округа Слободан Јоловић рекао је да Моравички округ и град Чачак изградњом Моравског коридора постају много боље повезани и да Чачак постаје треће саобраћајно чвориште у Србији.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић рекла је да изградња Моравског коридора представља остварење вишедеценијског сна грађана Крушевца и да се нада да ће се сви радови одвијати по плану.


 


Састанку су присуствовали и градоначелници Чачка и Краљева, као и председници општина Ћићевац, Варварин, Трстеник и Врњачка Бања.

Дужина ауто-пута Појате-Прељина је 112,32 километра, а максимална дозвољена брзина на овом ауто-путу биће 130 километара на сат. Планирана је изградња укупно 11 петљи и још 130 објеката на траси ауто-пута, од чега 71 моста, 23 надвожњака, пет подвожњака и 31 пропуста.

 

Последње ажурирано среда, 11 децембар 2019 10:23