понедељак, 27 мар 2023
You are here:
FacebookTwitterGoogle Bookmarks
21.01.2022. ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 25 јануар 2022 10:18

НАЧЕЛНИК РАШКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ПРИСУСТВОВАО САСТАНКУ У МИНИСТАРСТВУ РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

Начелник Рашког управног округа, Небојша Симовић, присуствовао је дана 21.01.2022. године, састанку у Министарству рударства и енергетике који је организовала и водила министарка Зорана Михајловић.


На састаку су разматране теме:

1. Национални програм енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, и

2. Национални програм енергетске санације породичних кућа путем изградње соларних панела.

После састанка издато је саопштење за медије у коме се наводи:

Да ће Министaрство рударства и енергетике, у сарадњи са  јединицама локалне самоуправе, до краја месеца, расписати нови јавни позив за доделу субвенција за замену столарије.


Министарка Зорана Михајловић је напоменула да је за ову годину обезбеђено 230.000.000,00 ЕВРА за субвенције за замену столарије и постављање соларних панела, а да ће крајем јануара и почетком фебуара бити расписан нови јавни позив за оба пројекта. Држава је обезбедила довољно новца као да градимо нову електрану и имамо могућности да свим грађанима и грађанкама омогућимо да смање потрошњу електричне енергије. Први пројекат који се завршава, за који је издвојено 1.2 милијарде динара, ће донети резултате да домаћинства која учествују, смање своје рачуне за 20-30%. На националном нивоу то значи уштеду од 50 милиона киловат-сати годишње, и што је једнако важно 300.000 тона мање емисије угљен-диоксида.