Welcome to РАШКИ УПРАВНИ ОКРУГ   Click to listen highlighted text! Welcome to РАШКИ УПРАВНИ ОКРУГ
Изборник Затворити

НАЧЕЛНИК РАШКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА СТЕФАН АЏИЋ ПРИСУСТВОВАО  ГУСЛАРСКОЈ ВЕЧЕРИ „СРЦЕ ХЕРОЈА – КАПЕТАН СРЂАН КОШАНИН“

Print Friendly, PDF & Email

У организацији удружења Покрет Срце хероја и ресорног министарства у суботу 23. марта у препуној сали Дома војске у Краљеву организовано је епско гусларско вече под називом „Срце хероја – Капетан Срђан Кошанин“.

Покрет Срце Хероја негујући култ сећања покренуо је заједно са ресорним министарством и породицама погинулих акцију снимања песме и издавања ЦД о животу и јунаштву капетана Кошанин Срђана из Ушћа, војника Богосављевић Предрага из Медвеђе, Радуновић Мирка из Дашановца,  Максић Небојше и Стевановић Милана из Гораждевца, Фатића Томислава из Пећи и Стојановић Веселина из Бијелог Поља.

Начелник Рашког управног округа Стефан Аџић истакао је да му је изузетна част што присуствује овом догађају, имајући у виду да је много младих људи са територије Рашког управног округа, али и са територије града Краљева  несебично и храбро дало своје животе у последњим ратовима, односно у ратовима који су се догодили деведесетих. Поносан сам на чињеницу што је ресорно министарство у претходном периоду урадило много добрих ствари, одлука и иницијатива које су везане за бољи положај ратних војних инвалида, учеснике ратова, као и чланова њихових породица.

Велика захвалност првенствено председнику Републике Србије Александру Вучићу што више немамо временски вакум у којем о овим јунацима нисмо причали. Данас ствари називамо правим именом, можемо да кажемо да је наш народ претрпео НАТО агресију и са поносом можемо да обележимо Паштрик, Кошаре и Олују, напоменуо је Аџић.

Обавеза сваког честитог и поштеног човека, сваког човека који воли Србију јесте да оваква удружења помаже, не само удружења, већ и чланове њихове породице и оно што је свакако најбитније кад год изговоримо Србија да увек мислимо на Косово и Метохију, истакао је начелник Рашког управног округа Стефан Аџић. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!