Welcome to РАШКИ УПРАВНИ ОКРУГ   Click to listen highlighted text! Welcome to РАШКИ УПРАВНИ ОКРУГ
Изборник Затворити

ВРЕМЕ ПРОЛАЗИ, АЛИ РАНЕ НЕ ЗАРАСТАЈУ – ОБЕЛЕЖЕНО ЧЕТВРТ ВЕКА ОД ПОЧЕТКА АГРЕСИЈЕ НАТО-А

Print Friendly, PDF & Email

Централна манифестација обележавања 25 година почетка агресије НАТО-а одржана је у Прокупљу, на Тргу топличких јунака. Присутнима се обратио председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик, патријарх српски Порфирије, као и Анђелка Тошовић, сестра најмлађе жртве бомбардовања, једанаестомесечне девојчице Бојане Тошовић.

Председник Александар Вучић поручио је у обраћању окупљеним да су у бомбардовању хтели да униште Србију и да су мислили да су у томе успели. „Прошло је 25 година и још се не дамо, не пристајемо на комадање Србије“, истакао је Вучић.

„И није питање само нашег бола. Питање онога што су зликовци урадили покушавајући да нам и данас објасне да су уствари били приморани. И ове године више него претходних година навалили су да нам објасне да је уствари то било потребно, да је то било због нас, да су они то уствари урадили и направили како би Србија кренула напред, како би Србија ишла у будућност. А онда вам у следећој реченици уз то како им је жао неке Бојане и неке Милице и неке Сање, онда вам кажу верујемо да ће Србија и Косово заједно да гледају у будућност. Уствари хоћу да вам кажу, не, не желимо, ми смо свој прљави посао комадања Србије обавили. Моје као председника Србије за ове три године колико ћу још да обављам ту дужност је да им кажем – нисте“, рекао је председник.

Истакао је да су овај народ и Србија јачи него што мисле.

„Одупираћемо вам се док дишемо, јер не можете да нам укинете слободу, никада нећемо добровољно пристати да нам узмете Косово и Метохију“, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић.

Текст преузет: извор РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!