ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ ИНОВАТИВНИХ ДЕЛАТНОСТИ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

You are currently viewing ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ ИНОВАТИВНИХ ДЕЛАТНОСТИ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ
  • Post comments:0 Comments

Данас је у просторијама Центра за развој иновативних делатности у Врњачкој Бањи, који је основан 2021. године уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација и општине Врњачка Бања представљено такмичење младих иновотара под називом “Spark It – решавање пословних изазова”.

Начелник Рашког управног округа Стефан Аџић посетио је данас Центар за развој иновативних делатности и пре почетка такмичења изјавио:

“Задовољство ми је што сам данас овде имајући у виду да Центар за развој иновативних делатности постоји више од две године у Врњачкој Бањи. Знате и сами  да локална самоуправа као што је Врњачка Бања предњачи у многим стварима у односу на осталне самоуправе сличног капацитета, мислећи на број становника, али су нам увек потребне ствари као што су иновације и предузетништво. Драго ми је што ће ови млади људи  данас имати прилику да представе своје идеје у пословним изазовима и да их сутра претворе у дело, а ја ћу се као представник Рашког управног округа потрудити и да у наредном периоду подржавам овакве ствари”.

Поред начелника Рашког управног округа Стефана Аџића данашњој посети присуствовали су и Мирко Пешић ВД директор Научно-технолошког парка у Чачку, као и директорка Центра за развој иновативних делатности у Врњачкој Бањи Драгана Матијевић.

Циљеви Центра за су подстицање иновација и креирање нове пословне климе. Центар је место подршке и инспирације и пружа све неопходне услове за покретање и рад стартапова и предузетничких иницијатива. 

Leave a Reply