ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ У КРАЉЕВУ

You are currently viewing ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ У КРАЉЕВУ
  • Post comments:0 Comments

Премијер Владе Републике Србије Милош Вучевић заједно са министрима Гораном Весићем и Николом Селаковићем посетио је данас Рашки управни округ са седиштем у Краљеву и том приликом обишао радове на изградњи Моравског коридора. Након обиласка градилишта, премијер и министри обишли су манастир Жичу и позориште у Краљеву. 

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је, приликом обиласка градилишта Моравског коридора да ће до краја године бити пуштена нова деоница тог ауто-пута, од Крушевца до Врњачке бање.

“Огроман је значај Моравског коридора. По први пут централна Србија ће добити ауто-пут пуног профила. И тиме живот учинити лакшим и безбеднијим и створити предуслове да нам народ остане, да нам живи и у Расинском и у Рашком и у Моравичком округу”, рекао је председник Вучевић за Танјуг, одговарајући на питање колико је значајан Моравски коридор.

Председник Вучевић подсетио је и да су и Краљево и Крушевац добили фабрике претходних година, да се Врњачка бања “препородила” колико се инвестира у област туризма и додао да је држава успела да сачува Трстеник и фабрику наменске Прву Петолетку.

“Чека нас још пуно посла и мислим да ће ово бити најбоља позивница и најбољи могући услови за долазак нових инвеститора, инвестиција”, рекао је председник Вучевић и навео да очекује и стране, али и домаће инвеститоре.

Приликом посете манастиру Жичи председник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је да је манастир Жича један од стубова државности нације и да због тога у њега треба да се што више улаже, а да је у плану уређење комплетне фасаде манастира.

“Сама чињеница да је овај манастир место крунисања седморице српских краљева, манастир из 13. века, који је један од субова наше државотворности или државности, не само цркве него целе нације, јесте позив и призив свима нама да будемо посвећени и да још више улажемо”, рекао је председник Вучевић новинарима, након посете манастиру Жича.

Председник Вучевић разговарао је са сестринством у манастиру и, како је навео, сагледао је шта је до сада урађено и шта треба урадити у наредном периоду. Рекао бих да је данас манастир у моралном сјају какав заслужује, чека нас уређење комплетне фасаде”, рекао је председник Вучевић и додао да се ради и на уређењу простора око манастира.

Према речима председника Вучевића, не може да буде модернизације без историје и духовности, нити може довољно да се улаже у заштиту, очување и уређење културе без јаче економије и привреде.

Председник Вучевић додао је да предстоји много радова у Рашком округу и самом граду Краљеву.

Како је најавио председник Вучевић, делегација владе ће наставити са праксом да обилази све управне округе и различите делове Србије.

Leave a Reply