ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ И МИНИСТРИ У ПОСЕТИ НОВОМ ПАЗАРУ

You are currently viewing ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ И МИНИСТРИ У ПОСЕТИ НОВОМ ПАЗАРУ
  • Post comments:0 Comments

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, министар за јавна улагања Дарко Глишић, министар туризма и омладине Хусеин Мемић посетили су данас реконструисану Основну школу “Десанка Максимовић” у Новом Пазару у склопу које је изграђена и спортска дворана.

Реконструкција школе, вредна 666,5 милиона динара, реализована је захваљујући Влади Републике Србије, средствима Министарства за јавна улагања и града Новог Пазара и донела је модернизацију свих инфраструктурних елемената.

Комплетно су замењене електро и водоводне инсталације, постављена нова котларница, подови, столарија и керамика, док нова фасада доприноси енергетској ефикасности и естетском изгледу. Такође, комплетан школски мобилијар је замењен, чиме је обезбеђено савремено окружење за рад и учење.

Посебан значај има изградња нове спортске сале површине 2.390 квадратних метара, која може да прими 500 гледалаца. Сала је опремљена теренима за кошарку, рукомет и одбојку, а прилагођена је и за гимнастику, чиме се отвара широк спектар могућности за развој спортских вештина ученика.

Школско двориште је уређено, ограђено и прилагођено потребама ученика, стварајући безбедно и пријатно место за игру и одмор.

Leave a Reply