НАЧЕЛНИК РАШКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ПРИСУСТВОВАО ПРЕДСТАВЉАЊУ ПРОГРАМА САРАДЊЕ НАУКЕ И ПРИВРЕДЕ

You are currently viewing НАЧЕЛНИК РАШКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ПРИСУСТВОВАО ПРЕДСТАВЉАЊУ ПРОГРАМА САРАДЊЕ НАУКЕ И ПРИВРЕДЕ
  • Post comments:0 Comments

На Факултету за машинство и грађевинарство, Универзитета у Крагујевцу  5. марта представљени су Програм сарадње науке и привреде и Програм раног развоја које спроводи Фонд за иновациону делатност Републике Србије.

Програм сарадње науке и привреде осмишљен је са циљем подстакне сарадњу компанија из приватног сектора и јавних научно-истраживачких организација кроз реализацију заједничких пројеката, стварајући иновативне технологије и производе са тржишним потенцијалом. Програм раног развоја намењен је младим предузећима која развијају технолошке иновације потребне на тржишту. Оба програма пружају кључну подршку, омогућавајући младим предузећима да опстану током критичних фаза истраживања и развоја, као и да развију своје пословне капацитете за пласирање иновација на тржиште.

Уз то,  присутним званицама представљен је и Квинк иновациони инкубатор, простор који младим иноваторима пружа ресурсе, обуке и менторску подршку за развој њихових идеја у успешне пројекте. Квинк инкубатор је кључна карика у подржавању и развоју иновативног предузетништва у нашем региону.

На догађају су поред студената, сарадника и наставника присуствовали и представници Министарства науке, технолошког развоја и иновација Владе Републике Србије као и Фонда за иновациону делатност Републике Србије, заменик градоначелника града Краљева, представници Регионалне агенције за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа, Научно технолошког парка Чачак,  Канцеларије за младе града Краљева, институција иновационог екосистема Републике Србије из Горњег Милановца и Врњачке Бање, као и представници привредних субјеката града Краљева.

Leave a Reply