You are currently viewing ОДРЖАНА ВЕЖБА ВИХОР 2024

ОДРЖАНА ВЕЖБА ВИХОР 2024

На Привременом полигону „Пештер” данас је одржана здружена тактичка вежба с бојевим гађањем „Вихор 2024″, на којој је ангажовано више хиљада припадника Војске Србије и више од 500 средстава наоружања и војне опреме, а вежби је присуствовао председник Србије Александар Вучић као и највиши званичници Владе и Војске Србије.

Председник Републике Србије Александар Вучић након завршене вежбе честитао је нашој војсци на успешно изведеној вежби. Ово што смо данас видели је показатељ тога колико је Србија напредовала у последњих десет година, колико је успешна и колико је улагала у своју војску.  Задовољан сам укупном спремношћу наше војске, али ћемо морати још много да радимо, купујемо, поправљамо и да се више ослањамо на нашу наменску индустрију.  

Наше је да снажимо, јачамо, економски напредујемо и растемо, да бринемо о свим инфраструктурним пројектима и снажењу армије, да бисмо били много јаки да заштитимо Србију од свих оних који би да је сруше.  Живела Војска Србије, живела Србија, рекао је председник Републике Србије Александар Вучић. 

Leave a Reply