ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОСЕТИО РУДНО

You are currently viewing ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОСЕТИО РУДНО
  • Post comments:0 Comments

Људи су нам највећа брига, срећан сам што смо путем спојили Студеницу и Рудно

Председник Вучић изјавио је након обиласка реконструисаног пута Студеница-Рудно да је срећан због тога што су ова два места спојена путем дугим 15,3 км.

“Срећан сам што више неће бити бојазни за децу који иду у школу и што данас имају прелеп пут. Показали смо да ова изградња нема везе са оним што политичари неретко раде, а то је да се нешто гради пред изборе ради додворавања”, рекао је председник Вучић.

Навео је да у овом крају у десетак места живи само 1.200 становника, те да због тога нема великог економског оправдања за изградњу овог пута.

“Међутим, за нас је највеће оправдање брига о људима и поносан сам на то што смо ово могли за њих да урадимо и наставићемо и даље да радимо и градимо”, истакао је председник Вучић.

Председник Вучић обишао је и новоизграђени мост на реци Бревина, на путу Студеница-Рудно и том приликом оценио је да нови мост “изгледа чудесно”.

“Без обзира што је много коштало, срећан сам што смо то урадили”, рекао је председник Вучић.

Нови мост је подигнут на месту старог, дрвеног моста и сада по њему могу да пролазе камиони са 30 тона терета, а за стари мост председник Вучић рекао је да је било питање “тренутка када ће да падне у реку”.

Председник Вучић замолио је мештане да верују својој држави и да је поштују, поручујући да држава хоће да улаже и да покаже да брине за људе.

Захвалио им је што су га дочекали на леп начин и поручио да верује у снагу и стабилност српске државе, и да се очува мир и стабилност, додајући да живимо у свету у коме се то не подразумева. “

Приликом посете председник Републике Србије посетио је и манастир Студеницу. Председник Вучић рекао је да су можда двојица игумана од последњих 60 година толико урадили за манастир, у које убраја и оца Тихона, као можда и највећег и најважнијег.

“Урадили су много за студенички крај, не само за Студеницу, и привукли много људи. Ми нисмо имали економско оправдање, да будем сасвим искрен, да радимо пут до манастира, јер прође један или ниједан аутомобил за пола сата, а до Рудног још мање. Али је то важно да нам остане народ на својим огњиштима”, рекао је председник Вучић.

Навео је да је пут важан како би и сви остали који долазе могли да виде Студеницу.

“Желимо да покушамо на сваки могући начин да утичемо на људе, да сазнају више о својој прошлости, о својој историји, о својој будућности у крајњој линији и верујем да ће то бити нешто добро за нас. Хоћу да захвалим од срца на дивном гостопримству и на томе што са пуно пажње и љубави одржавате једну од наших највећих светиња”, рекао је председник Вучић.

Видео: Регионална телевизија Краљево

Фотографије: Горан Шљивић

Leave a Reply