МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕСТАЛИХ ЛИЦА ОБЕЛЕЖЕН У КРАЉЕВУ

You are currently viewing МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕСТАЛИХ ЛИЦА ОБЕЛЕЖЕН У КРАЉЕВУ
  • Post comments:0 Comments

Координација српских удружења породица несталих, убијених и погинулих лица са простора бивше Југославије уз подршку Међународног комитета Црвеног крста обележила је овај дан у Београду, Нишу, Грачаници и Краљеву. 

Међународни дан несталих лица обележен је пригодним програмом у свечаној сали Градске управе у Краљеву са почетком у 11. 00 сати.  Након одавања поште минутом ћутања у Градској управи града Краљева присутнима се обратила Бранкица Антић, координатор канцеларије Удружења породица киднапованих и несталих лица на КиМ.

Присутнима су се у говорима подршке присутним породицама настрадалих и несталих обратили Стефан Аџић, начелник Рашког управног округа, помоћник градоначелника Града Краљева Милун Јовановић, др Љиљана Крстић виши саветник, начелник Одељења за нестала лица Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и Весна Марковић испред Црвеног крста Краљево.

Након обраћања присутни су имали прилике да погледају кратак филм под називом „Замрзнута туга“ у коме своја болна сведочења казују чланови породица несталих, киднапованих и убијених. Делегација је након програма у свечаној сали положила венце на Споменик жртвама ратова од 1991-1999 на платоу испред Градске управе негујући на овај начин културу сећања на оне који су дали животе за ову земљу.

Leave a Reply