НОВИ ТЕСТНИ ЦЕНТАР У РАШКОМ ОКРУГУ

You are currently viewing НОВИ ТЕСТНИ ЦЕНТАР У РАШКОМ ОКРУГУ
  • Post comments:0 Comments

У среду у просторијама Рашког управног округа одржан је Савет Рашког управног округа којем су присуствовали градоначелници и председници општина са територије Рашког управног округа, директор Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије др Данило Рончевић, као и представници Канцеларија за информационе технологије и електронску управу. 

Председник Савета Рашког управног округа Стефан Аџић истакао је велико задовољство након Савета, имајући у виду да је поред актуелних питања у Рашком управном округу и рада окружних подручних јединица министарстава која су своје послове организовала у управном округу,  тема састанка била и отварање просторија Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије које ће се налазити у филијали Националне Службе за запошљавање у Краљеву. 

“Нови тестни центар Службе за управљање кадровима, који је у потпуности технички опремљен и приведен намени омогућиће свим кандидатима који конкуришу за рад у државној управи да на овом месту полажу тестове општих, посебних и понашајних компетенција. Грађани са наше територије више неће морати да у неколико наврата одлазе у Београд, већ ће овакву врсту тестирања обављати у свом Граду и Округу. Моја обавеза је, свакако, као начелника Рашког управног округа, али и представника локалних самоуправа из Рашког округа да пратимо програм и политику Владе Републике Србије и да инсистирамо на пројектима, догађајима и стварима који ће у великој мери грађани са наше територије обезбеђивати квалитетније, сигурније и лепше услове за живот”, истакао је начелник Рашког управног округа Стефан Аџић.

Тестни центар омогућава кандидатима да се тестирају у свом округу, чиме се штеди време и новац који су претходно трошени на путовања до Београда. На тај начин се не пружа подршка само кандидатима већ и државним органима у унапређењу процеса запошљавања.

„Очекујемо да ће ова иницијатива резултирати већим бројем пријава на конкурсне поступке, чиме ћемо повећати ефикасност наших акција и допринети развоју локалне заједнице.Отварање овог центра требало би да значајно унапреди квалитет и задовољство у процесу провере компетенција како за кандидате тако и за комисије и кадровске јединице државних органа. Очекује се да ће овај корак допринети ефикаснијем раду државне управе, пружајући боље и правичније искуство у запошљавању“, изјавио је директор Службе за управљање кадровима проф. др Данило Рончевић.

Leave a Reply